Smedingplein Emmeloord

door Robuflex Bouw

Project: Smedingplein Emmeloord

Eigentijds en stijlvol

Aan de rand van het centrum van Emmeloord worden zestien eigentijdse appartementen gerealiseerd. Het huidige pand, waarin onder andere CarXpert van Staveren is gehuisvest, wordt volledig getransformeerd naar een nieuw appartementencomplex op een prachtige locatie.

Het Smedingplein heeft een unieke ligging aan de rand van het centrum, tegenover het Smedingpark. Zo woont u op loopafstand van levendigheid en voorzieningen, maar ook van natuur en ruimte.

Gastvrij en gezellig, dat kenmerkt het centrum van Emmeloord. U vindt er onder andere bekende winkelketens, gezellige eetgelegenheden, unieke conceptstores en boetiekjes. Het centrum is volop in ontwikkeling, zo wordt er momenteel hard gewerkt aan de Deel en staan er de aankomende periode nog een aantal ontwikkelingen op de planning.

Het Smedingplein heeft een unieke ligging aan de rand van het centrum, tegenover het Smedingpark. Zo woont u op loopafstand van levendigheid en voorzieningen, maar ook van natuur en ruimte. Dat is stads wonen midden in het groen! Wanneer u Emmeloord binnen komt rijden vanaf de Stadspoort ziet u aan uw rechterkant het iconische gebouw: de Golfslag. Dit gebouw staat al enkele jaren leeg maar is inmiddels verkocht aan projectontwikkelaar die het gaat opknappen en er appartementen gaat realiseren. Via de brug rijdt u richting rotonde die opvalt door het kunstwerk de Obelisk. Wanneer u rechts af slaat ziet u direct het Smedingplein én het Smedingpark. Een prachtige locatie waar stad en groen in elkaar overlopen.

De straatnaam Smedingplein
Het Smedingplein is vernoemd naar Dr. Ir. S. Smeding, de heer Smeding heeft een belangrijke rol gespeeld in de voorbereiding en uitvoering van de drooglegging van de Zuiderzee. Van 1942 tot 1954 was Smeding landdrost van het Openbaar Lichaam de Noordoostelijke Polder.

Bron:https://smedingplein.nl/

Uitgevoerde werkzaamheden:

  • Nieuwbouw

Maart 2021